ShareThis

duminică, 12 februarie 2012

R.I.P. Whitney Houston




Whitney Houston, cântăreaţa care a dominat topurile muzicale la sfârşitul anilor '80 şi în anii '90, dar care a cunoscut un declin al carierei în ultimul deceniu, a fost găsită moartă ieri, într-un hotel din Beverly Hills. Actriţa trebuia să susţină un mini-concert la petrecerea mentorului ei, Clive Davis, care organizase o petrecere premergătoare galei de decernare a premiilor Grammy. Avea 48 de ani.

Moartea actriţei a fost întâmpinată cu stupoare de starurile invitate la petrecere. În acest moment nu se cunoaşte cauza morţii, aceasta fiind în continuare investigată. "A fost identificată de familie şi de prietenii care se aflau cazaţi la acelaşi hotel, iar acum anunţăm ceilalţi membri ai familiei", a declarat un locotenent de poliţie pentru Reuters.
Reţelele de socializare vuiesc acum cu omagii ale celei care lansa în 1985 unul dintre cele mai de succes albume din istoria muzicii, Whitney Houston. Probabil că în acest moment melodia "I Will Always Love You" poate fi auzită în nenumărate cămine din lumea întreagă. O ascultăm şi noi, cei de la Cinemagia, pentru a ne aminti de una dintre vocile de neuitat ale muzicii internaţionale.


De-a lungul carierei sale, Whitney a câştigat şase premii Grammy, 30 de premii Billboard şi 22 trofee American Music Awards. Cu doar şapte albume lansate, a vândut mai bine de 170 de milioane de discuri. A apărut în trei filme, cel mai celebru dintre ele fiind Bodyguard, din 1992, în care împarte ecranul cu Kevin Costner. Este şi filmul pentru care a reinterpretat melodia "I Will Always Love You", devenită ulterior cel mai bine vândut single cântat de o femeie în toată istoria muzicii. Soundtrack-ul filmului, compus de ea şi echipa ei, a devenit unicul album al unei cântăreţe din topul celor mai bine vândute zece albume din istorie. Este şi primul album care a vândut mai bine de un milion de unităţi în nici măcar o săptămână de la lansare.

În aprilie 2010 anunţă că a început lucrul la cel de-al optulea album al său, cu will.i.am de la The Black Eyed Peas printre colaboratori. În mai 2011 se internează din nou într-o clinică de reabilitare, motivând probleme cu drogurile şi alcoolul. Anunţă că pregăteşte un nou film, un remake după succesul Sparkle, din 1976. Aflat de un deceniu pe lista noilor proiecte de la Hollywood, Sparkle a intrat în uitare în 2002, când moartea cântăreţei Aaliyah, avută în vedere pentru rolul principal, a pus proiectul pe linie moartă. Whitney trebuia să interpreteze rolul mamei personajului principal.După ce în 2002 lansează albumul Just Whitney, cântăreaţa intră într-un con de umbră, apărând în presă mai mult din cauza dependenţei de droguri, a internărilor în clinicile de dezintoxicare, a contractelor nerespectate şi a scandalurilor cu fostul soţ, Bobby Brown. Cu toate acestea, în 2009 Whitney lansează I Look to You, care a devenit primul album al cântăreţei intrat direct pe locul 1 în topul Billboard de la Bodyguard încoace. Single-urile I Look to You şi Million Dollar Bill sunt difuzate de posturile de radio din lumea întreagă, iar Whitney este invitată să cânte la o mulţime de show-uri şi emisiuni de mare audienţă. Începe turneul Nothing But Love, dar cronicile nu sunt pozitive şi apar tot mai multe comentarii conform cărora, dacă tehnologia îi recuperează vocea pe albumul I Look to You, Whitney Houston nu mai este în stare să susţină concerte.


Este adesea citată ca prima solistă de culoare care s-a bucurat de succes mondial în muzica mainstream. În anii '80, numai videoclipurile ei şi cele ale lui Michael Jackson se difuzau de câtre recent lansatul canal MTV. Succesul lui Whitney Houston a motivat o serie de alte cântăreţe de culoare, precum Janet Jackson sau Sade, să concureze pentru un loc în muzica pop. Succesul lui Whitney, albumul din 1985 ale cărui melodii erau în majoritate balade, a fost suprinzător pentru comentatorii perioadei, când muzica era dominată de voci rock. "A fost fenomenul pe care toată lumea îl aştepta. Şi pentru că fiecare nou star creează un nou gen, succesul ei a ajutat alte cântăreţe de culoare să fie întâmpinate cu căldură pe piaţa pop", a scris Richard Corliss pentru revista Time.
Revista Rolling Stone a scris despre Houston că a redefinit imaginea muzicii soul şi că a inspirat cântăreţe de la Mariah Carey la Beyonce. Celine Dion, Toni Braxton, Christina Aguilera, Nelly Furtado, Kelly Clarkson, Jennifer Hudson şi Lady Gaga sunt doar câteva dintre divele muzicii care au lăudat-o pe Whitney Houston şi au citat-o printre vocile care le-au influenţat cariera.
Stire preluata de pe cinemagia.ro




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

please listen...

❤ BEST MOMENT: Elena's entrance to the ball ❤